45. yılını kutlayan Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, bölgedeki en etkili iş platformu olmasının yanı sıra, Türk yapı sektörünün en uzun süredir düzenlenen fuarı olma niteliğini de taşıyor.  23 – 26 Mart 2022 tarihleri arasında yeniden  düzenlenen fuar, hem yerel hem de yabancı katılımcılar için alıcılara, karar vericilere ve kanaat önderlerinden oluşan oldukça hedefli bir kitleye ulaşmayı sağlayan ana bir platform görevi görüyor. Türkiye’nin yanı sıra Orta Doğu, Orta Asya ve Kuzey Afrika’dan da alıcıları cezbeden fuar, yeni iş birliklerinin yapılmasında da büyük bir rol oynuyor.

Turkeybuild-2022-fuarindaydik-kule-concept-istanbul-roben-nelissen-wienerberger-abc-klinker-tugla

Bizlerde Kule Concept olarak fuarda yerimizi aldık, Avrupa’nın önde gelen tuğla üreticilerinin resmi Türkiye distribütörü olarak başta Nelissen olmak üzere, Röben, Wienerberger ve ABC-Klinker doğal tuğla üreticilerinin ürünlerini fuar süresince ziyaretçilerimize tanıttık. Her yıl olduğu gibi bu yılda doğal cephe tuğlaları yoğun ilgi gördü. Gelecek yıl tekrar görüşmek dileğiyle.


Röben, klinker tuğla ve kaplama tuğlası, hazır kiremit parçaları, kil çatı kiremidi, zemin seramiği, klinker yer tuğlası ve termo tuğla gibi kapsamlı bir ürün yelpazesinin üretildiği, Niedersachsen, Kuzey Ren-Vestfalya, Rheninland Pfalz ve Brandenburg’da yedi fabrikası bulunan Almanya’nın en büyük özel tuğla firmasıdır. Röben North Carolina/ABD’de bulunan yan kuruluşu Triangle Brick ile kaplama tuğlaları alanında faaliyet gösteren dört adet fabrika işletmektedir.

Okumaya devam et →


“kiremit kırmızısı“ – pişmiş kiremidin tipik rengi midir? Böyle bakılırsa Röben‘de birçok tipik renk vardır ve kiremit kırmızısı da bunlardan biridir. Ürün yelpazesi kırktan fazla farklı kırmızı tonu içerir, bunlar alaca kilden kömür kırmızısına, friz kırmızısından alevlenmiş mavi kırmızıya kadar uzanır. Ve her bir renk bir diğerinden daha güzeldir. Röben klinker tuğlalarında alışık olunduğu gibi…


Röben elle şekillendirilmiş kaplama tuğlaları özgünlükçüler için üretilmiştir. Bu kaplama tuğlaları, eskiden aktarılan bir üretim yönteminin modern üretim tekniğine uyarlanması sayesinde tane tane sanki elle üretilir. Her bir tuğla belirgin rustik şekliyle bir eşi daha olmayan harika bir parçadır. Güçlü bir kişisel dokunuşa sahip evler için mükemmel bir seçimdir. Düzensiz kenarlar ve yüzeyler cephede anlamlı bir canlılık oluşturur. Aynı zamanda emniyet ve güvende olma duygusu verirler. Orta çağın eski güzel tuğla hatıraları tekrar canlanır. İnsan bu duvarların arkasında kendini iyi hisseder.


Daha İyisi Olamaz! Röben Klinker Kaplama Tuğlalarla Isı Yalıtımı

Henüz Yorum Yok

Tıpkı Röben klinker tuğlaları gibi Röben kaplama tuğlalar da %100 gerçek saf kilin pişirilmesiyle yapılır. Aynı şekilde sert, doğal ve yüksek kalitelidirler. Yani başka materyallerden üretilen taklitlerle mukayese bile edilemezler. Klinker kaplama tuğlalar doğal saf kilin pişirilmesiyle üretilir. Canlı renkleri sadece farklı kil karışımlarının ve pişirme tekniklerinin sonucunda oluşur. Onlar güzeldir ve güzel kalır.

Okumaya devam et →


Dört ana element toprak, su, hava ve ateş halen kil çatı kiremidinin ana bileşenleridir. Onu böyle değerli kılan ve dona karşı tamamen dayanıklılık ve uzun ömür kazandıran da bu elementlerdir. Bu sebeple Röben her kil çatı kiremidine don hasarlarına karşı 30 yıllık garanti vermektedir. Bakım masraflarını ve uzun vadede evinin değerini artırmayı düşünen herkes kararını kaliteden ve kalıcı işlevsellikten yana kullanacaktır. Bu özellikle çatı kiremitleri için geçerlidir. Bu aşamada seçme şansınız olması iyidir. Her kiremit her çatıya uymaz ama her çatı için uygun bir Röben kil kiremit mevcuttur.

Okumaya devam et →


Lorem Ipsum, dizgi ve baskı endüstrisinde kullanılan mıgır metinlerdir. Lorem Ipsum, adı bilinmeyen bir matbaacının bir hurufat numune kitabı oluşturmak üzere bir yazı galerisini alarak karıştırdığı 1500’lerden beri endüstri standardı sahte metinler olarak kullanılmıştır. Beşyüz yıl boyunca varlığını sürdürmekle kalmamış, aynı zamanda pek değişmeden elektronik dizgiye de sıçramıştır. 1960’larda Lorem Ipsum pasajları da içeren Letraset yapraklarının yayınlanması ile ve yakın zamanda Aldus PageMaker gibi Lorem Ipsum sürümleri içeren masaüstü yayıncılık yazılımları ile popüler olmuştur.

Okumaya devam et →